Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Luddeweer

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Luddeweer heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs tref je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Luddeweer.
 • Dit is de oorsprong van situaties als slecht functionerende apparaten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LuddeweerWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9624
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Luddeweer

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkstrepen op ramen? Steeds meer mensen plaatsen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Luddeweer hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Luddeweer?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Luddeweer. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Luddeweer kent een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energierekening, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Luddeweer

De waterhardheid van het drinkwater in Luddeweer ligt op ong. 12.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-luddeweer-9624

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Puricom Stratos UFW25
 • North Star 11ED
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Puricom Stratos HE25

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Luddeweer reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Luddeweer.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €65 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €2250 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Luddeweer.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €50
Mechanische waterontharderVanaf €880
Elektronische waterontharderC.a. €1000
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €130 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Luddeweer?
De hardheid van het kraanwater in Luddeweer komt uit op ong. 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lagere energierekening en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Luddeweer.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere stookkosten, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie