Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Steendam

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Steendam zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je handige informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Steendam.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SteendamWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9629
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Steendam

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en glascorrosie? Steeds meer woningeigenaren plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Steendam hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Steendam?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Steendam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Steendam heeft een waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Steendam

De waterhardheid van het water in Steendam ligt op ong. 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-steendam-9629

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Watergenius Blue Line Advance
 • Erie Slimline Eco30
 • Waterboss 900
 • Calex Calex 22L
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Steendam reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Steendam.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1475 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders starten bij €800 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1175 en €1725 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Steendam.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €115 per 12 maanden
PlaatsingRond de €175
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Steendam?
De hardheid van het leidingwater in Steendam is grofweg 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Steendam.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie