Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoogezand

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Hoogezand heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs vind je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Hoogezand.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HoogezandTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9601
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hoogezand

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Hoogezand wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Goedkoopste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hoogezand?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hoogezand. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor smaakvol water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hoogezand heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hoogezand

De waterhardheid van het drinkwater in Hoogezand ligt op ong. 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hoogezand-9601

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Kama
 • Erie Maxima Eco26
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Euro Twin 14
 • General electric GNOH45KE

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoogezand voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hoogezand.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €700, excl. installatie. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1525 en €1925 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Hoogezand.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis vakmannen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €650
Elektrische waterontharderBegint bij €950
Reinigingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €80 per jaar
MontageVanaf €250
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hoogezand?
De hardheid van het leidingwater in Hoogezand ligt op 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen efficiëntere verwarming en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. een minder droge huid, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoogezand.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie