Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lageland

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Lageland leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Lageland.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als irritaties aan de huid en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €340 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LagelandWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9623
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Lageland

Heb je last van een droge huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Lageland hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lageland?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Lageland. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lageland heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lageland

De waterhardheid van het drinkwater in Lageland is om en nabij de 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-lageland-9623

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Boshuis Duolux plus 150
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Boshuis iQualQ Duo 100

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lageland voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lageland.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van dergelijke installaties lopen op vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1350 en €2075 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Lageland.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct vakmannen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Mechanische waterontharderC.a. €840
Waterontharder (elektrisch)Circa €960
Zout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €135 per jaar
MontagekostenV.a €210
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Lageland?
De hardheid van het kraanwater in Lageland is om en nabij de 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lageland.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie