Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Overschild

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Overschild maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal check je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Overschild.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lagere energierekening, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OverschildHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9625
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Overschild

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Midden-Groningen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Overschild gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Voordeligste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Overschild?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Overschild. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Overschild kent een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Overschild

De waterhardheid van het drinkwater in Overschild bedraagt circa 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-overschild-9625

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Watercompany Ultrasoft 24
 • North Star 20ED
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Fegon AquaStar 1800 HE

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Overschild voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €840.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Overschild.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €85 voor een magnetische ontharder tot wel €1550 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. In aanvulling op deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €690, excl. installatie. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €1700 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Overschild.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos en direct modellen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderC.a. €830
Waterontharder (elektronisch)Circa €1100
Reinigingszout€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenRond de €115 op jaarbasis
MontageC.a. €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Overschild?
De hardheid in Overschild is circa 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk hierbij aan een zachte huid, fris kraanwater, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Overschild.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie