Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerbroek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Westerbroek zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs verzamel je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Westerbroek.
 • Dit kan leiden tot problemen als koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere energierekening, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WesterbroekHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9608
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Westerbroek

Heb jij genoeg van een irriterende huid of bittere thee en koffie? Steeds meer woningeigenaren nemen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, zacht en fris water en lagere stookkosten. In de gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Westerbroek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Westerbroek?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Westerbroek. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot betere smaak van water en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Westerbroek heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Westerbroek

De waterhardheid van het water in Westerbroek is om en nabij de 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westerbroek-9608

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • North Star Okosoft 35
 • North Star 9ED
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westerbroek minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Westerbroek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €800, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1525 en €1850 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Westerbroek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen en direct installatiebedrijven, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Mechanische waterontharderCirca €790
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1050
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €155 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Westerbroek?
De hardheid van het kraanwater in Westerbroek is om en nabij de 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Westerbroek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie