Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waterhuizen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Waterhuizen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Waterhuizen.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €320 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid WaterhuizenHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9609
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Waterhuizen

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en witte aanslag op het glaswerk? Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Midden-Groningen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Waterhuizen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Waterhuizen?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Waterhuizen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Waterhuizen heeft een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Waterhuizen

De waterhardheid van het water in Waterhuizen bedraagt ongeveer 12.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-waterhuizen-9609

Veel gekozen merken

 • Remon Waterontharders Sava
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • AEG 18 L
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Waterhuizen reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €770.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Waterhuizen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2075 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €810, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1375 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterontharder in Waterhuizen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk supersnel installateurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €95
Mechanische waterontharderRond de €800
Waterontharder (elektrisch)V.a €1040
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €150 per jaar
PlaatsingBegint bij €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Waterhuizen?
De waterhardheid in Waterhuizen is doorgaans 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Waterhuizen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie