Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meerstad

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Meerstad heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Meerstad.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals onnodig veel zeepverbruik en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €310 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid MeerstadTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9613
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Meerstad

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat huishoudens lossen dit op met een goede waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en een lagere energierekening. In de gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Meerstad heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Meerstad?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Meerstad. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Meerstad heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Meerstad

De waterhardheid van het water in Meerstad bedraagt ongeveer 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-meerstad-9613

Vaak geplaatste ontharders

 • SoluCalc SoluCalc
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watergenius Blue Line Max
 • Delta Duplex duet
 • Waterluxe Duo 25

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Meerstad minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Meerstad.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot wel €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties starten vanaf €690 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1425 en €1975 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Meerstad.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en kosteloos installateurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €50
Mechanische waterontharderVanaf €760
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1190
Zouttabletten€50 per 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €125 per 12 maanden
InstallatieV.a €230
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Meerstad?
De hardheid van het water in Meerstad is ongeveer 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Meerstad.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie