Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Midden-Drenthe

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Midden-Drenthe leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Midden-Drenthe.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere irritaties aan de huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Midden-DrentheHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Midden-Drenthe

Heb jij genoeg van een erg droge huid en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal Nederlanders installeren een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Midden-Drenthe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Midden-Drenthe hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Midden-Drenthe?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Midden-Drenthe. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Midden-Drenthe heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Midden-Drenthe

De waterhardheid van het leidingwater in Midden-Drenthe is 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-midden-drenthe-9433

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Boshuis Twin
 • Kinetico Premier Maxi
 • Amysoft E-100
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Midden-Drenthe verklein je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Midden-Drenthe.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €170 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €740, excl. installatie. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1300 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Midden-Drenthe.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Mechanische waterontharderRond de €820
Elektronische waterontharderV.a €1090
Reinigingszout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €140 op jaarbasis
InstallatieV.a €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Midden-Drenthe?
De waterhardheid in Midden-Drenthe ligt op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Midden-Drenthe.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager energieverbruik, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie