Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tripscompagnie

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Tripscompagnie heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Tripscompagnie.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TripscompagnieHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9633
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Tripscompagnie

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep mensen installeren een professionele waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Midden-Groningen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Tripscompagnie hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tripscompagnie?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Tripscompagnie. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Tripscompagnie zit met een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Tripscompagnie

De waterhardheid van het water in Tripscompagnie is 12.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tripscompagnie-9633

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watergenius Blue Line Max
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Tripscompagnie verklein je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Tripscompagnie.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Van €115 voor magnetische ontharders tot wel €2175 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €750 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1850 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Tripscompagnie.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en direct specialisten, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1160
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudVanaf €100 per beurt
PlaatsingV.a €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Tripscompagnie?
De hardheid van het water in Tripscompagnie is om en nabij de 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Tripscompagnie.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie