Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Slochteren

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Slochteren heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je praktische info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Slochteren.
 • Dit kan leiden tot problemen als huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €285 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid SlochterenTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9621
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Slochteren

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties of bittere smakende thee? Veel Nederlanders nemen een professionele waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Slochteren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Beste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Slochteren?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Slochteren. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Slochteren heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Slochteren

De waterhardheid van het leidingwater in Slochteren ligt op ong. 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-slochteren-9621

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Watercompany Softflow 20
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Euro Combi compact 30
 • Delta Mosela
 • Euro Twin 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Slochteren reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €780.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Slochteren.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1525 en €1850 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de huidige kosten van een waterontharder in Slochteren.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct merken, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Mechanische waterontharderRond de €750
Elektrische waterontharderBegint bij €1110
Onthardingszout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €115 (jaarbasis)
MontageCirca €220
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Slochteren?
De hardheid van het kraanwater in Slochteren is gemiddeld 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Slochteren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie