Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidbroek

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Zuidbroek heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs vind je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Zuidbroek.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €325 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZuidbroekZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zuidbroek

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en/of bittere smakende thee? Steeds meer Nederlanders installeren een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Midden-Groningen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Zuidbroek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zuidbroek?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zuidbroek. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zuidbroek heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zuidbroek

De waterhardheid van het drinkwater in Zuidbroek bedraagt ongeveer 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zuidbroek-9636

Bekende modellen en merken

 • Waterluxe Combi 25
 • Amysoft C-100
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Detandt-Simon Primo 20

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zuidbroek minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zuidbroek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot wel €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1525 en €2025 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zuidbroek.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel experts, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Elektronische waterontharderC.a. €910
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €160 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €260
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Zuidbroek?
De waterhardheid in Zuidbroek ligt rond de 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zuidbroek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie