Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kolham

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Kolham heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal verzamel je belangrijke info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Kolham.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid KolhamHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Kolham

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Kolham hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kolham?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kolham. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Kolham heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Kolham

De waterhardheid van het drinkwater in Kolham ligt op ong. 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kolham-9616

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Waterboss 700 CWB700n
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • BWT Rondomat 100M
 • Watergenius HWS 2500

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kolham minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kolham.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €65 voor magnetische ontharders tot meer dan €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen starten bij €780, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1125 en €2250 incl. installatie. In het volgende schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Kolham.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct installateurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Elektronische waterontharderVanaf €950
Zout€50 per 100 kg
OnderhoudC.a. €125 per jaar
MontageC.a. €240
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Kolham?
De waterhardheid in Kolham komt uit op ong. 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kolham.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie