Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordbroek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Noordbroek maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal vind je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Noordbroek.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid NoordbroekTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9635
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Noordbroek

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, minder huidproblemen en huidirritaties en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Midden-Groningen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Noordbroek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Noordbroek?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Noordbroek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Noordbroek zit met een waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Noordbroek

De waterhardheid van het water in Noordbroek is om en nabij de 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-noordbroek-9635

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Combi 12
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Remon Waterontharders Tisa
 • BWC Omega Jubileum 400
 • General electric GXOF27KE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Noordbroek voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Noordbroek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €165 voor magnetische ontharders tot wel €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €700, excl. installatie. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1725 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Noordbroek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis modellen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €660
Elektrische waterontharderBegint bij €1210
Zout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €145 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €230
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Noordbroek?
De hardheid van het water in Noordbroek is doorgaans 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Noordbroek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie