Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Foxhol

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Foxhol heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Foxhol.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €295 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid FoxholTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9607
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Foxhol

Heb je in huis last van droog haar na het douchen of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Midden-Groningen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Foxhol gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Foxhol?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Foxhol. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Foxhol kent een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Foxhol

De waterhardheid van het water in Foxhol bedraagt circa 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-foxhol-9607

Populaire merken en modellen

 • Remon Waterontharders Neva
 • BWT AQA viseo
 • Watergenius Blue Line Basic
 • Remon Waterontharders Sava
 • BWT Aquadial softlife bio 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Foxhol voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Foxhol.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €165 voor magnetische ontharders tot ruim €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €660 (zonder installatiewerk). Een goed systeem zit ergens tussen de €1350 en €1775 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Foxhol.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel installateurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Mechanische waterontharderRond de €650
Waterontharder (elektronisch)Circa €1000
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €150 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Foxhol?
De hardheid in Foxhol is ongeveer 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Foxhol.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie