Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sappemeer

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Sappemeer zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Sappemeer.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkstrepen op glas en lak en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SappemeerHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9611
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sappemeer

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Sappemeer hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sappemeer?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Sappemeer. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sappemeer heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Sappemeer

De waterhardheid van het drinkwater in Sappemeer is ongeveer 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sappemeer-9611

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Tisa
 • Watergenius Blue Line Max
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Halutec Domus DPS 500
 • Delta Rusela

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sappemeer verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sappemeer.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €810, excl. installatie. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1700 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Sappemeer.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en snel merken, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Elektronische waterontharderC.a. €1030
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €120 per beurt
InstallatiekostenC.a. €260
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Sappemeer?
De waterhardheid in Sappemeer ligt rond de 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sappemeer.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie