Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Muntendam

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Muntendam leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier check je nuttige info info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Muntendam.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als kalkstrepen op ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €240 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MuntendamTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9649
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Muntendam

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Midden-Groningen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Muntendam hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Muntendam?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Muntendam. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Muntendam heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Muntendam

De waterhardheid van het leidingwater in Muntendam bedraagt ongeveer 12.50 dH. Dit betekent dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-muntendam-9649

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Waterluxe Duo 12
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Erie Maxima Eco32

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Muntendam voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Muntendam.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot ruim €1625 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders zijn zo’n €850, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €1700 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Muntendam.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1060
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenRond de €150 per jaar
InstallatieCirca €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Muntendam?
De waterhardheid in Muntendam schatten we op 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. een fijne douchebeurt, fris kraanwater, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Muntendam.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie