Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Borger-Odoorn

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Borger-Odoorn maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Borger-Odoorn.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Borger-OdoornTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31500 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Borger-Odoorn

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding die langer mooi blijft en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Borger-Odoorn opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Borger-Odoorn wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Borger-Odoorn?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Borger-Odoorn. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Borger-Odoorn heeft een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Borger-Odoorn

De waterhardheid van het drinkwater in Borger-Odoorn ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-borger-odoorn-9531

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Kinetico 2020C HE
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Erie Maxima Eco11

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Borger-Odoorn verklein je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Borger-Odoorn.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €800 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1125 en €2225 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Borger-Odoorn.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk snel monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektrisch)C.a. €930
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €160 (jaarbasis)
MontageBegint bij €210
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Borger-Odoorn?
De hardheid in Borger-Odoorn is circa 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. prettige douchebeurt, fris kraanwater, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Borger-Odoorn.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie