Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stadskanaal

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Stadskanaal heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.20 dH in Stadskanaal.
 • Dit kan zorgen voor onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid StadskanaalTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9502
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Stadskanaal

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen of bittere thee en koffie? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Stadskanaal kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Stadskanaal hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Aanbieding ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Stadskanaal?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stadskanaal. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Stadskanaal heeft een waterhardheid van 6.20. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Stadskanaal

De waterhardheid van het leidingwater in Stadskanaal is 6.20 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stadskanaal-9502

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Delta Duplex compact
 • Kinetico Kube 15
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Tapworks) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stadskanaal verklein je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Stadskanaal.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1725 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Stadskanaal.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten modellen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €840
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €930
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €110 per 12 maanden
MontageBegint bij €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Stadskanaal?
De hardheid van het water in Stadskanaal komt uit op ong. 6.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Stadskanaal.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie