Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Siddeburen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Siddeburen resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal tref je nuttige info info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Siddeburen.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als strepen op je ruiten en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SiddeburenTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9628
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Siddeburen

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat woningeigenaren kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Midden-Groningen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Siddeburen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Siddeburen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Siddeburen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot minder huidproblemen en huidirritaties en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Siddeburen kent een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lagere energierekening, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Siddeburen

De waterhardheid van het drinkwater in Siddeburen is om en nabij de 12.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-siddeburen-9628

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Basic
 • Kinetico 2020C HE
 • Remon Waterontharders Neva
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Siddeburen reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Siddeburen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €115 voor magnetische ontharders tot een slordige €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers starten bij €680, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1225 en €2075 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Siddeburen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog installateurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €720
Elektrische waterontharderCirca €1170
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractCirca €160 op jaarbasis
MontagekostenCirca €230
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Siddeburen?
De waterhardheid in Siddeburen ligt rond de 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een minder droge huid, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Siddeburen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie