Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tjuchem

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Tjuchem heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier bekijk je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Tjuchem.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid TjuchemHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9939
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Tjuchem

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid of aanslag op servies? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Tjuchem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tjuchem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Tjuchem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Tjuchem heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Tjuchem

De waterhardheid van het water in Tjuchem is om en nabij de 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tjuchem-9939

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Halutec Domus DPS 500
 • General electric GE-18C
 • Euro Combi 10 Fleck
 • 038waterontharder Separaat 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Tjuchem minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tjuchem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €820, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1650 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Tjuchem.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis installateurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderCirca €680
Elektrische waterontharderVanaf €1100
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €105 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €210
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Tjuchem?
De hardheid van het kraanwater in Tjuchem ligt op 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Tjuchem.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie