Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kiel-Windeweer

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Kiel-Windeweer zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Kiel-Windeweer.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals droog haar na het douchen en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Kiel-WindeweerTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9605
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kiel-Windeweer

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen of veel schoonmaakwerk? Flink wat huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Midden-Groningen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kiel-Windeweer hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kiel-Windeweer?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kiel-Windeweer. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot ren glanzende vaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kiel-Windeweer zit met een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, zacht en fris water en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kiel-Windeweer

De waterhardheid van het drinkwater in Kiel-Windeweer is 12.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kiel-windeweer-9605

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Remon Waterontharders Kupa
 • Amysoft C-200
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Kinetico Essential 8
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kiel-Windeweer voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €810.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kiel-Windeweer.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €820, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1575 en €2025 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kiel-Windeweer.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk snel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €660
Waterontharder (elektronisch)Circa €1090
Zouttabletten€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €110 per 12 maanden
PlaatsingV.a €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Kiel-Windeweer?
De waterhardheid in Kiel-Windeweer schatten we op 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kiel-Windeweer.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie