Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kropswolde

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Kropswolde zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Kropswolde.
 • Dit kan leiden tot onder andere strepen op je ruiten en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid KropswoldeWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9606
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kropswolde

Ben jij ook klaar met een droge huid of glascorrosie? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kropswolde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kropswolde?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Kropswolde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kropswolde heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kropswolde

De waterhardheid van het water in Kropswolde bedraagt ongeveer 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kropswolde-9606

Veel gekozen merken

 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Kinetico Premier Compact HE
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Euro Twin 10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kropswolde verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kropswolde.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €690 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1125 en €1700 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kropswolde.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Mechanische waterontharderBegint bij €650
Elektrische waterontharderV.a €1140
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €115 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €170
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Kropswolde?
De hardheid van het kraanwater in Kropswolde is ongeveer 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kropswolde.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie