Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Scharmer

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Scharmer maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Scharmer.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als strepen op je ruiten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid ScharmerHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Scharmer

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat Hollanders en Belgen installeren een goede waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Scharmer wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Scharmer?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Scharmer. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Scharmer heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Scharmer

De waterhardheid van het leidingwater in Scharmer bedraagt circa 12.50 dH. Dit betekent dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-scharmer-9616

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Waterboss 900
 • Kinetico Sumo 2
 • Erie Slimline Eco17
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Boshuis iQualQ Duo 150

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Scharmer voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Scharmer.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2175 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Scharmer.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €850
Elektrische waterontharderBegint bij €1130
Regeneratiezout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €130 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Scharmer?
De hardheid van het water in Scharmer is grofweg 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals een zachte huid, smaakvoller water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Scharmer.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie