Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Woudbloem

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Woudbloem zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Woudbloem.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als huidirritaties en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid WoudbloemZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9618
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Woudbloem

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en te veel schoonmaken? Steeds meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Woudbloem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Woudbloem?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Woudbloem. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zacht en smaakvol water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Woudbloem heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Woudbloem

De waterhardheid van het water in Woudbloem is ongeveer 12.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-woudbloem-9618

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Watercompany Softflow 9
 • North Star Okosoft 35
 • Halutec Domus DPS 300
 • Judo Biosoft-C
 • Kinetico Essential 17

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Woudbloem reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Woudbloem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €800 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1825 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Woudbloem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en gratis specialisten, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €75
Mechanische waterontharderRond de €650
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1070
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €110 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Woudbloem?
De waterhardheid in Woudbloem bedraagt 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Woudbloem.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie