Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hardenberg

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Hardenberg maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier tref je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH in Hardenberg.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een irriterende huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HardenbergHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7771
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Hardenberg

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een professionele waterontharder. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Hardenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hardenberg hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hardenberg?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hardenberg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Hardenberg heeft een waterhardheid van 7.60. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hardenberg

De waterhardheid van het drinkwater in Hardenberg is 7.60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hardenberg-7771

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Erie Softline Eco10

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hardenberg verlaag je de dH waarde van 7.60 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Hardenberg.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot wel €1525 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €680, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1650 en €2200 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hardenberg.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos merken, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Elektronische waterontharderV.a €1020
Onthardingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudCirca €135 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Hardenberg?
De hardheid van het kraanwater in Hardenberg is gemiddeld 7.60 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd middels regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hardenberg.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie