Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dedemsvaart

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Dedemsvaart zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je handige info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.60 dH in Dedemsvaart.
 • Dit kan leiden tot issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €240 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DedemsvaartZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7701
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Dedemsvaart

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Hardenberg kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Dedemsvaart wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dedemsvaart?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Dedemsvaart. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Dedemsvaart kent een waterhardheid van 7.60. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, minder last van een droge huid en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Dedemsvaart

De waterhardheid van het water in Dedemsvaart ligt op ong. 7.60 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-dedemsvaart-7701

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Kinetico Sumo 2
 • Delta Duplex duet
 • Kinetico Essential
 • Lubron Proline SXT2
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dedemsvaart reduceer je de dH waarde van 7.60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Dedemsvaart.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €830, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1450 en €1725 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Dedemsvaart.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis specialisten, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Mechanische waterontharderBegint bij €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1170
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudBegint bij €80 per beurt
PlaatsingV.a €180
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Dedemsvaart?
De hardheid van het leidingwater in Dedemsvaart is circa 7.60 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dedemsvaart.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie