Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Venebrugge

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Venebrugge resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.60 dH in Venebrugge.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid VenebruggeWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7792
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Venebrugge

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer mensen installeren een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Hardenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Venebrugge wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goedkoopste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Venebrugge?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Venebrugge. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Venebrugge heeft een gemeten waterhardheid van 7.60. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Venebrugge

De waterhardheid van het leidingwater in Venebrugge ligt op ong. 7.60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-venebrugge-7792

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • North Star 14UD
 • Kinetico Ergo 9
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Delta Escalda
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Venebrugge reduceer je de dH waarde van 7.60 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €825.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Venebrugge.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters lopen op vanaf €690, zonder installeren. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1475 en €2100 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Venebrugge.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct merken, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €55
Waterontharder (mechanisch)C.a. €730
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1140
Onthardingstabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €175
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Venebrugge?
De waterhardheid in Venebrugge ligt op 7.60 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Venebrugge.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie