Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Twenterand

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Twenterand maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 8.90 dH in Twenterand.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een irriterende huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid TwenterandHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid8.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Twenterand

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep Nederlanders bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Twenterand kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Twenterand hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Twenterand?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Twenterand. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Twenterand ontvangt een waterhardheid van 8.90. Concreet: matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Twenterand

De waterhardheid van het drinkwater in Twenterand is 8.90 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,35 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-twenterand-7676

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watercompany Softflow 20
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Calex Calex 22L
 • Erie Maxima Eco15
 • Watercompany Ultrasoft 14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Twenterand voer je de dH waarde terug van 8.90 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Twenterand.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1550 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €730 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1625 en €1825 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Twenterand.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en snel monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €740
Elektronische waterontharderCirca €1070
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €145 per 12 maanden
InstallatieV.a €270
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Twenterand?
De hardheid van het water in Twenterand is plus minus 8.90 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Twenterand.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie