Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dalfsen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Dalfsen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina tref je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.40 dH in Dalfsen.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €290 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid DalfsenHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7720
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid7.40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Dalfsen

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding en ander textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Dalfsen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Dalfsen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Dalfsen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Dalfsen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Dalfsen heeft een gemeten waterhardheid van 7.40. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lagere stookkosten, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Dalfsen

De waterhardheid van het water in Dalfsen is om en nabij de 7.40 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,08 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-dalfsen-7720

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Bayard Minima
 • Bayard Tenera 28
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • General electric GE-26HI

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Dalfsen verlaag je de dH waarde van 7.40 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Dalfsen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €2150 inclusief inregelen. In het volgende schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Dalfsen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €135
Mechanische waterontharderCirca €700
Elektrische waterontharderRond de €1130
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €120 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €240
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Dalfsen?
De hardheid van het kraanwater in Dalfsen is doorgaans 7.40 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is gemiddeld 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dalfsen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie