Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Balkbrug

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Balkbrug maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website verzamel je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 7.60 dH in Balkbrug.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals water met een vreemde smaak en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere stookkosten, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €260 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BalkbrugHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7707
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Balkbrug

Wil jij ook af van huidirritaties of strepen op je ruiten? Een groot deel van de huizenbezitters bestellen een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Hardenberg werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Balkbrug heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Balkbrug?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Balkbrug. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een zachte huid en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Balkbrug heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Balkbrug

De waterhardheid van het water in Balkbrug bedraagt ongeveer 7.60 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-balkbrug-7707

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Calex Calex 22L
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Delta Rusela
 • Kinetico Premier Maxi

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Balkbrug verlaag je de dH waarde van 7.60 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Balkbrug.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1125 en €2075 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Balkbrug.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen supersnel installateurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Mechanische waterontharderRond de €680
Elektronische waterontharderC.a. €1050
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudRond de €135 per beurt
PlaatsingBegint bij €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Balkbrug?
De hardheid in Balkbrug komt uit op ong. 7.60 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Balkbrug.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie