Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Slagharen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Slagharen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.60 dH in Slagharen.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalkaanslag en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €310 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SlagharenFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7776
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Slagharen

Heb je in huis last van een droge huid en onnodig veel schoonmaken? Veel mensen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Hardenberg opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Slagharen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Slagharen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Slagharen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Slagharen ontvangt een waterhardheid van 7.60. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, minder last van een droge huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Slagharen

De waterhardheid van het drinkwater in Slagharen is 7.60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-slagharen-7776

Interessante installaties

 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Delta Escalda
 • Delta Onega duplex
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Slagharen minimaliseer je de dH waarde van 7.60 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Slagharen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot wel €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €680, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €1900 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Slagharen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en gratis experts, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Mechanische waterontharderCirca €860
Elektrische waterontharderC.a. €1170
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenRond de €120 per jaar
MontageRond de €170
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Slagharen?
De hardheid van het water in Slagharen is doorgaans 7.60 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is gemiddeld 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lagere stookkosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Slagharen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie