Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Diffelen

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Diffelen heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.60 dH in Diffelen.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals veel schoonmaakwerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €200 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid DiffelenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7795
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Het effect van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Diffelen

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Hardenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Diffelen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Diffelen?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Diffelen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Diffelen kent een waterhardheid van 7.60. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Diffelen

De waterhardheid van het leidingwater in Diffelen bedraagt circa 7.60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-diffelen-7795

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • North Star 40UD
 • 038waterontharder Compact 14
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Boshuis iQualQ Combi 400

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Diffelen verlaag je de dH waarde van 7.60 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Diffelen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €840, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1500 en €1775 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Diffelen.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €135
Mechanische waterontharderV.a €880
Elektrische waterontharderC.a. €1050
Onthardingstabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €145 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Diffelen?
De hardheid van het water in Diffelen is plus minus 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor efficiëntere verwarming en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Diffelen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie