Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gramsbergen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Gramsbergen heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal vind je praktische info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH in Gramsbergen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals bittere thee koffie en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid GramsbergenWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7783
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Gramsbergen

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en/of onnodig veel schoonmaken? Flink wat Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, minder huidproblemen en huidirritaties en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Hardenberg kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Gramsbergen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontkalker informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gramsbergen?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Gramsbergen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Gramsbergen heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Gramsbergen

De waterhardheid van het water in Gramsbergen is 7.60 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-gramsbergen-7783

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • North Star 17ED
 • Watercompany Softflow 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Atag Descale 5
 • Erie Softline Eco15

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Gramsbergen reduceer je de dH waarde van 7.60 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Gramsbergen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1550 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1850 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Gramsbergen.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel merken, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Mechanische waterontharderVanaf €890
Elektronische waterontharderV.a €1050
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €115 (jaarbasis)
MontageC.a. €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Gramsbergen?
De hardheid van het leidingwater in Gramsbergen bedraagt 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is circa 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Gramsbergen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie