Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Coevorden

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Coevorden resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Coevorden.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een irriterende huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid CoevordenWerking eenvoudig uitgelegdKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7741
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Coevorden

Heb je in huis last van een irriterende huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Coevorden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Coevorden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Coevorden?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Coevorden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot zacht en smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Coevorden ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Coevorden

De waterhardheid van het water in Coevorden bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-coevorden-7741

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Remon Waterontharders Kama
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Electric GXOF27KE
 • Waterboss Microboss CMB410n

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Coevorden verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Coevorden.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €60 voor magnetische ontharders tot meer dan €2075 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €840 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1625 en €2025 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Coevorden.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en snel installatiebedrijven, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Elektronische waterontharderBegint bij €900
Zouttabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €80 p/jaar
InstallatieC.a. €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Coevorden?
De hardheid van het leidingwater in Coevorden is grofweg 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Coevorden.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie