Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Anevelde

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Anevelde heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je waardevolle informatie over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.60 dH in Anevelde.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld een droge huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €215 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid AneveldeHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7785
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Anevelde

Heb je last van huidirritaties of water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Hardenberg kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Anevelde hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Ontkalker informatie.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Anevelde?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Anevelde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Anevelde ontvangt een waterhardheid van 7.60. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Anevelde

De waterhardheid van het water in Anevelde is 7.60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-anevelde-7785

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • North Star 25ED
 • BWT Rondomat 25M
 • Kinetico Kube 6
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Ecowater ESM 42

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Anevelde voer je de dH waarde terug van 7.60 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Anevelde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers starten bij €750, zonder installeren. Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1275 en €2250 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Anevelde.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en direct monteurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €85
Mechanische waterontharderRond de €720
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1000
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudV.a €145 per beurt
InstallatiekostenC.a. €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Anevelde?
De hardheid van het water in Anevelde is ongeveer 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd via een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Anevelde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie