Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bergentheim

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Bergentheim heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl tref je belangrijke informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.60 dH in Bergentheim.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals geïrriteerde huid en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €280 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid BergentheimHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7691
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bergentheim

Heb je last van een droge huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Hardenberg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bergentheim hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bergentheim?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Bergentheim. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bergentheim heeft een waterhardheid van 7.60. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bergentheim

De waterhardheid van het water in Bergentheim bedraagt ongeveer 7.60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bergentheim-7691

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Kube 6
 • Watercompany Softflow 9
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bergentheim verklein je de dH waarde van 7.60 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bergentheim.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers starten bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2125 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Bergentheim.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Mechanische waterontharderVanaf €700
Elektrische waterontharderRond de €1170
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €100 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Bergentheim?
De hardheid in Bergentheim is gemiddeld 7.60 dH. De meting in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bergentheim.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie