Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ane

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Ane heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website lees je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.60 dH in Ane.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals bittere thee en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €260 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AneFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7784
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ane

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel en/of te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal huishoudens plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Hardenberg vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Ane heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Ontharder informatie.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ane?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ane. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ane heeft een waterhardheid van 7.60. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ane

De waterhardheid van het water in Ane bedraagt circa 7.60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-ane-7784

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • North Star 20ED
 • Remon Waterontharders Angara
 • Euro Twin 20
 • Judo Biosoft-C
 • Atag Descale 5

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ane reduceer je de dH waarde van 7.60 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ane.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1400 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €850 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1600 en €2025 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Ane.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1020
Tabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €85 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €200
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Ane?
De hardheid van het kraanwater in Ane ligt op 7.60 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ane.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie