Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Krim

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in De Krim zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina check je belangrijke info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH in De Krim.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als water met een vreemde smaak en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €260 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid De KrimWerkingInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7781
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen De Krim

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Hardenberg werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in De Krim hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Krim?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Krim. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • De Krim ontvangt een waterhardheid van 7.60. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in De Krim

De waterhardheid van het water in De Krim is om en nabij de 7.60 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-krim-7781

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • North Star 14ED
 • SoluCalc SoluCalc
 • Euro Combi compact 20
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Atlantis Cabinet A-20R

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in De Krim reduceert je de dH waarde van 7.60 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in De Krim.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit loopt van €105 voor magnetische ontharders tot meer dan €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €740 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1775 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in De Krim.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten merken, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Elektronische waterontharderVanaf €1210
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €80 per beurt
InstallatiekostenRond de €200
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in De Krim?
De waterhardheid in De Krim ligt op 7.60 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in De Krim.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie