Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lutten

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Lutten resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.60 dH in Lutten.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalkstrepen op glas en lak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LuttenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7775
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lutten

Zit jij thuis ook met een irriterende huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel mensen kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Hardenberg werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Lutten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lutten?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Lutten. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Lutten heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Lutten

De waterhardheid van het leidingwater in Lutten is om en nabij de 7.60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-lutten-7775

Vaak gekozen modellen

 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Judo Quicksoft Uno
 • Atag Descale 30
 • Mooiwater Medium+

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lutten voer je de dH waarde terug van 7.60 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lutten.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2150 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters starten vanaf €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1325 en €1775 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Lutten.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos merken, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Mechanische waterontharderV.a €690
Waterontharder (elektronisch)Circa €1000
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €110 op jaarbasis
MontagekostenRond de €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Lutten?
De hardheid van het water in Lutten komt uit op ong. 7.60 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel bedraagt 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lutten.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie