Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Collendoorn

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Collendoorn zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.60 dH in Collendoorn.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als veel schoonmaakwerk en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid CollendoornHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7798
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Collendoorn

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of koffie of thee dat bitter smaakt? Flink wat huizenbezitters nemen een elektrische waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Hardenberg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Collendoorn hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Collendoorn?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Collendoorn. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Collendoorn ontvangt een waterhardheid van 7.60. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Collendoorn

De waterhardheid van het water in Collendoorn bedraagt ongeveer 7.60 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-collendoorn-7798

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Puricom Stratos HE25
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Bayard Minima
 • North Star 14UD
 • Erie Softline Eco15

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Collendoorn reduceert je de dH waarde van 7.60 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Collendoorn.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €155 voor magnetische ontharders tot meer dan €1675 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €680, zonder installeren. Een goed systeem zit ergens tussen de €1575 en €1975 inclusief installatiewerk. In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Collendoorn.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en gratis specialisten, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Waterontharder (elektronisch)Circa €970
Zout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €115 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Collendoorn?
De hardheid van het water in Collendoorn ligt op 7.60 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel schatten we op 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Collendoorn.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie