Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Velde

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Den Velde resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.60 dH in Den Velde.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals aanslag op servies en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Den VeldeFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7786
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Den Velde

Wil je definitief afrekenen met een droge huid en/of strepen op de ramen? Veel mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Hardenberg vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Den Velde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Den Velde?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Den Velde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot smaakvoller water en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Den Velde heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Den Velde

De waterhardheid van het water in Den Velde is om en nabij de 7.60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-den-velde-7786

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • North Star 40ED
 • Delta Mosela
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Watercompany Softflow 15

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Den Velde voer je de dH waarde terug van 7.60 naar een gezonde 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Den Velde.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2075 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Den Velde.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan men makkelijk en direct experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Mechanische waterontharderV.a €820
Waterontharder (elektrisch)Circa €1040
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €155 per jaar
InstallatieBegint bij €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Den Velde?
De waterhardheid in Den Velde is circa 7.60 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Den Velde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie