Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schuinesloot

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Schuinesloot maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 7.60 dH in Schuinesloot.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €305 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid SchuineslootWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7777
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Schuinesloot

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel mensen nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Hardenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Schuinesloot wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Schuinesloot?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Schuinesloot. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Schuinesloot heeft een gemeten waterhardheid van 7.60. Dit staat voor matig hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Schuinesloot

De waterhardheid van het water in Schuinesloot bedraagt ongeveer 7.60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-schuinesloot-7777

Bekende modellen en merken

 • NoCalc NoCalc
 • Erie Softline Eco15
 • Watergenius HWS 2500
 • Calex Calex 11
 • General electric GE-45HF

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schuinesloot verlaag je de dH waarde van 7.60 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schuinesloot.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot wel €1825 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €650, excl. installatie. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2225 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Schuinesloot.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Elektronische waterontharderBegint bij €1000
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractC.a. €155 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €175
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Schuinesloot?
De hardheid van het kraanwater in Schuinesloot ligt rond de 7.60 dH. De waarde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lagere energierekening en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Schuinesloot.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie