Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loozen

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Loozen leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs lees je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH in Loozen.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als droge haren na een douchebeurt en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid LoozenHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7778
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Loozen

Heb je in huis last van droog haar na het douchen en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de woningeigenaren nemen een elektrische waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en lagere stookkosten. In de gemeente Hardenberg vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Loozen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Loozen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Loozen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Loozen heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energierekening, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Loozen

De waterhardheid van het leidingwater in Loozen bedraagt ongeveer 7.60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-loozen-7778

Vaak gekozen modellen

 • North Star 9ED
 • North Star 11ED
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • North Star 11UD
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Loozen minimaliseer je de dH waarde van 7.60 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Loozen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Loozen.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel experts, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Elektronische waterontharderCirca €1080
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenV.a €145 per jaar
InstallatieBegint bij €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Loozen?
De waterhardheid in Loozen is grofweg 7.60 dH. De tabelwaarde in de provincie Overijssel ligt rond de 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Loozen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie