Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Holthone

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Holthone heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.60 dH in Holthone.
 • Dit kan zorgen voor problemen als kalkstrepen op ramen en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €320 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid HolthoneZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7779
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Holthone

Wil jij ook af van een erg droge huid en kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Hardenberg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Holthone hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Holthone?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Holthone. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Holthone heeft een geschatte waterhardheid van 7.60. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Holthone

De waterhardheid van het leidingwater in Holthone is ongeveer 7.60 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-holthone-7779

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • North Star 11ED
 • Judo Quicksoft-C
 • Mooiwater Medium+
 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega XSE de Luxe 550

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Holthone reduceer je de dH waarde van 7.60 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Holthone.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €1650 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen starten vanaf €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2050 incl. installatie. In het volgende schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Holthone.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten merken, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €930
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenRond de €90 per jaar
MontageRond de €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Holthone?
De hardheid van het water in Holthone schatten we op 7.60 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Holthone.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie