Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mariënberg

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Mariënberg maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.60 dH in Mariënberg.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkstrepen op ramen en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MariënbergFunctioneringBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7692
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Mariënberg

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en/of strepen op de ramen? Veel woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Hardenberg vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Mariënberg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mariënberg?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Mariënberg. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Mariënberg ontvangt een waterhardheid van 7.60. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Mariënberg

De waterhardheid van het drinkwater in Mariënberg is ongeveer 7.60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-marienberg-7692

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Kinetico Mini KB
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Watergenius HWS 1500
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Kinetico Premier Maxi

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Mariënberg reduceert je de dH waarde van 7.60 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Mariënberg.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Van €140 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €690 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1375 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Mariënberg.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis modellen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1080
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenVanaf €100 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Mariënberg?
De waterhardheid in Mariënberg bedraagt 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Mariënberg.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie