Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tubbergen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Tubbergen zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je handige informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.80 dH in Tubbergen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere kalk op de lak van de auto en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €250 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TubbergenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7651
Gem. Gasverbruik M31900 M3
Gem. Stroomverbruik kWh37700 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Tubbergen

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal mensen bestellen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Tubbergen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Tubbergen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Tubbergen?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Tubbergen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Tubbergen heeft een waterhardheid van 5.80. Samengevat: zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Tubbergen

De waterhardheid van het water in Tubbergen bedraagt ongeveer 5.80 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tubbergen-7651

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Softflow 15
 • Euro Combi compact 25
 • North Star 17ED
 • SuperSoft SuperSoft
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tubbergen reduceert je de dH waarde van 5.80 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €820.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tubbergen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot ruim €1525 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1550 en €2050 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Tubbergen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Mechanische waterontharderC.a. €840
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1090
Regeneratiezout€40 voor 75 kilo
OnderhoudBegint bij €120 p/jaar
PlaatsingVanaf €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Tubbergen?
De hardheid van het leidingwater in Tubbergen is plus minus 5.80 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is plus minus 7.12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Tubbergen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie