Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sibculo

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Sibculo maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je handige info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 7.60 dH in Sibculo.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SibculoZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7693
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sibculo

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming en aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, smaakvol water en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Hardenberg werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Sibculo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sibculo?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sibculo. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sibculo zit met een waterhardheid van 7.60. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sibculo

De waterhardheid van het leidingwater in Sibculo is 7.60 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sibculo-7693

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Premier Compact HE
 • General electric GE-18C
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Delta Duplex unit
 • Apic Zetes junior

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Delta) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sibculo verklein je de dH waarde van 7.60 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sibculo.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €130 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1600 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders starten vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1125 en €2175 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Sibculo.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk en snel vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €990
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €150 per beurt
MontagekostenCirca €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Sibculo?
De hardheid van het kraanwater in Sibculo is doorgaans 7.60 dH. Het gemiddelde in de provincie Overijssel is ongeveer 7.12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere prettige douchebeurt, zacht en fris water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sibculo.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie