Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heemserveen

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Heemserveen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.60 dH in Heemserveen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere huidirritaties en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €290 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HeemserveenHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7796
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Heemserveen

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Hardenberg opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Heemserveen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heemserveen?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Heemserveen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt zacht en fris water en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Heemserveen ontvangt een waterhardheid van 7.60. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Heemserveen

De waterhardheid van het water in Heemserveen bedraagt ongeveer 7.60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heemserveen-7796

Vraag prijzen op in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Puricom Stratos HE15
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Apic Heracles
 • Boshuis iQualQ Duo 400

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heemserveen verlaag je de dH waarde van 7.60 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Heemserveen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1975 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1850 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Heemserveen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €125
Mechanische waterontharderCirca €780
Elektronische waterontharderV.a €960
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €140 per beurt
PlaatsingskostenCirca €275
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Heemserveen?
De waterhardheid in Heemserveen komt uit op ong. 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is doorgaans 7.12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heemserveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie