Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Brucht

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Brucht heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl tref je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.60 dH in Brucht.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 op jaarbasis.

Snel naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BruchtHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7696
Gem. Gasverbruik M31600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32400 kWh
Gem. Waterhardheid7.60 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Brucht

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening en kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal Nederlanders lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, minder huidproblemen en huidirritaties en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Hardenberg werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Brucht gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Duurzame waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Brucht?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Brucht. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Brucht zit met een waterhardheid van 7.60. Dit houdt in matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Brucht

De waterhardheid van het drinkwater in Brucht is ongeveer 7.60 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,64 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-brucht-7696

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Sumo 1
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Kinetico Ergo 18

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Brucht verlaag je de dH waarde van 7.60 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Brucht.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor magnetische ontharders tot ruim €1625 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €750, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1400 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Brucht.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis merken, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €60
Mechanische waterontharderV.a €730
Elektronische waterontharderCirca €1090
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €95 (jaarbasis)
InstallatieV.a €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Brucht?
De hardheid van het water in Brucht ligt op 7.60 dH. Dit cijfer in de provincie Overijssel is om en nabij de 7.12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Brucht.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie